Home » Bedrijfsverkoop

Bedrijfsverkoop

 
U bent klaar voor een volgende fase en zal uw bedrijf verkopen. U heeft met veel tijd, passie en geld uw onderneming opgebouwd en dit mag doorgezet worden onder een nieuwe eigenaar. Uw Bedrijfs Advies kan u helpen bij diverse aspecten van het verkopen van uw bedrijf.
 
Allereerst is het belangrijk dat er een goede potentiƫle koper is. Wij adviseren onze klanten altijd een goed beeld te hebben van de ideale koper. Bijna altijd willen ondernemers dat hun bedrijf verder floreert onder leiding van de nieuwe eigenaar. Daarom is dit een belangrijk fundament waar een helder beeld van moet zijn. Hieruit gaan we verder met het ondersteunen in het verkoopproces dat o.a. het volgende betekent:

  • Uiteraard wilt u uw onderneming voor een juiste prijs verkopen en wij zullen u een advies geven over de waarderange van uw onderneming. Deze waarde is afhankelijk van verschillende factoren die wij met u bespreken.
  • Wij ondersteunen u in de onderhandelingen met de potentiĆ«le koper.
  • Ook het fiscale aspect is een belangrijk onderdeel, want u wilt niet te veel belasting betalen. Onze fiscalist zal naar uw situatie kijken en een passend advies voorleggen. Dan weet u van te voren waar u aan toe bent. Zo is er bijvoorbeeld bij verkoop binnen de familie een fiscaal gunstige doorschuifregeling mogelijk.
  • Daarnaast helpen wij bij het opstellen van de contracten en bij het opmaken van de akte van aandelenoverdracht.
  • Tenslotte is de koop pas geslaagd als de betaling op de bank staat. Dit is een aspect dat wij nauwlettend in de gaten houden, omdat hier soms wel eens makkelijk over gedacht wordt. Wat een vervelende nasleep aan de verkoop kan geven.

 
Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek en offerte, dan kunt u ons bereiken via het contactformulier of via 0341 267 267.