Home » Bedrijfsomzetting

Bedrijfsomzetting

 
De rechtsvorm waarbinnen u nu onderneemt kan mogelijk niet meer de ideale rechtsvorm zijn in uw huidige en toekomstige bedrijfssituatie. Bedrijfsomzetting is een proces waarbij veel komt kijken. Met name op fiscaal, financieel en juridisch gebied. Wij begeleiden ondernemers met de juiste rechtsvorm keuze en eventuele omzetting. Hierbij nemen wij ook uw emotioneel welzijn in acht.
 
Wij begeleiding bedrijven bij het omzetten van de volgende rechtsvormen:

  • Eenmanszaak > B.V.
  • Eenmanszaak > V.O.F. of C.V.
  • V.O.F. > B.V.
  • C.V. > B.V.

Terugkeer vanuit een B.V. vanwege fiscale redenen is uiteraard ook mogelijk.
 
Structuurwijziging
Een juiste structuur tussen de holding(en) en werkmaatschappij(en) is van groot belang. In de loop der jaren kan het één en ander veranderen binnen uw onderneming waardoor het verstandig is om de structuur te wijzigen. Wellicht wilt u bepaalde activiteiten opsplitsen of afstoten naar een nieuw op te richten (dochter)onderneming.
 
Werkwijze
Bij zowel bedrijfsomzetting als structuurwijziging krijgt u te maken met veel partijen. Hierbij moet gedacht worden aan de notaris, bankier, Kamer van Koophandel & Belastingdienst. Wij nemen tijdens het proces zoveel mogelijk werk uit handen en staan u bij gedurende dit proces.
 
Het proces wordt stap voor stap, d.m.v. een draaiboek, uitgelegd in begrijpbare en praktische taal. Op die manier weet u exact waar u aan toe bent en waar u voor tekent.
 
U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en offerte.