Home » Bedrijfsbeëindiging

Bedrijfsbeëindiging

 
U bent op een punt terecht gekomen waarbij u uw bedrijf wilt of moet beëindigen. Vaak een emotioneel lastig besluit, omdat u jaren met energie, geld en passie uw bedrijf heeft opgebouwd. Wij begeleiden ondernemers naar een zo goed mogelijke afsluiting van de onderneming. Het kan hierbij gaan om het stopzetten van een bedrijf of bij een faillissement. Wij begrijpen dat dit een emotioneel proces kan zijn en houden hier rekening mee.
 
Om alle zaken goed af te ronden kunt u ons vragen om hulp en advies bij:

  • Het beoordelen van de balans in verband met de overdracht van bedrijfsmiddelen die naar privé verplaatst worden.
  • Het beoordelen van uw fiscale oudedagsreserve.
  • Indien mogelijk: afbouwen van uw administratie
  • De laatste fiscale zaken afronden met de Belastingdienst

 
Afrekening belastingdienst
Een groot struikelblok voor ondernemers is vaak de afrekening met de belastingdienst. Er kunnen in de loop der jaren diverse belastingreserveringen opgebouwd zijn, waarover bij bedrijfsbeëindiging afgerekend moet worden.
Bij het stoppen van een bedrijf adviseren we de ondernemer hoe het bedrijf zo voordelig mogelijk af kan rekenen met de fiscus.
 
Wij adviseren ondernemers minimaal 3 jaar voor bedrijfsbeëindiging alvast een gesprek aan te vragen. Deze tijd is nodig om uw bedrijf zo optimaal mogelijk af te bouwen.
 
Bij faillissement ligt de nadruk op het helpen van de ondernemer in de faillemenstsaanvraag en de consequenties die hieruit voortvloeien. Voordat de aanvraag gedaan wordt bespreken we alle consequenties en lopen we de mogelijke scenario’s door om tot de beste afronding te komen.
 
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u ons bereiken via het contactformulier of via 0341 267 267.